Gabrielės Blogas
dalykėliai.lt

Gossip Girl maratonas + puikus receptas

2015-08-11

liezuvautoja

Sveikutės ir sveikučiai :) Kaip gyvuojat, ar atsipalaiduojat? :)

Praėjusią savaitę aš pati visai neblogai atsipalaidavau, pasiėmiau sau laisvą dieną ir veikiau ką norėjau, nieko kito. Tai yra - žiūrėjau legendinį serialą Gossip Girl ir valgiau… Aha, apie sveiką gyvenimo dietą pakalbėsim kitą kartą. Man reikėjo saldumynų!

Nors visas Gossip Girl serijas esu mačiusi bent po du kartus, labai norėjau šį tv šou prisiminti ir peržiūrėti iš naujo. Smagu sekti veikėjų aprangos stilių, makiažą, gyenimą Niujorke ir t.t. Man tai buvo labai malonus atitrūkimas nuo kasdienybės.

Ar pastebėjot, kaip per visą serialą keitėsi Blair Waldorf antakiai? Platėjo platėjo ir išplatėjo. Sakyčiau, paskutiniuose sezonuose jau jų buvo per daug. :) Pasižiūrėjau, kad pirmame sezone ji buvo tikrai gražutė, man daug labiau patiko, nei pabaigoje.

Apačioje paliksiu NUOSTABIOS plėšomos cinamoninės duonelės receptą. Traškios išorėje, drėgnos ir minkštutės viduje. Saldžios, tirpstančios burnoje… Dar dabar, kai prisimenu, seilės kaupiasi. Nuodėmė būtų nepasidalinti. Valgyti prie mėgiamo serialo nebūtina, bet labai rekomenduojama.

liezuvautoja

liezuvautoja

liezuvautoja

liezuvautoja

liezuvautoja

liezuvautoja

RECEPTAS

Tešlai:

  • 3 puodelių miltų (1 puodelis = 236ml);
  • 1/4 puodelio cukraus;
  • 2 ir 1/4 a.š. sausų birių mielių;
  • 1/2a.š. druskos;
  • 60g minkšto sviesto;
  • 1/3 puodelio riebaus pieno;
  • 1/4 puodelio vandens;
  • 2 didelių kiaušinių;
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto.

Įdarui:

  • 1 puodelio cukraus;
  • 1v.š. malto cinamono;
  • 1a.š. malto muskato;
  • 60g sviesto.

Cukrų sumaišome su vos vos šiltu pienu ir vandeniu, įberiame mieles ir palaukiame, kol suputos.

Kai suputoja, įplakame kiaušinius, druską, vanilę ir sviestą. Įminkome miltus. Kai gauname vientisą tešlos rutulį, įdedame jį į trupučiu aliejaus pateptą dubenį. Apdengiame maistine plėvele ir paliekame kambario temperatūroje, kol tešla padvigubėja.

Tada perminkome, ant miltuoto stalviršio iškočiojame didelį kvadratą. Ištepame įdaru, kurį sumaišome iš sviesto, cinamono, muskato ir cukraus.

Peiliu tešlą padaliname į daug, vienodo dydžio, kvadratėlių. Juos sulipiname ir sudedame į sviestu pateptą duonos kepimo formą.

Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, kol gražiai apskrunda. Man prireikė šiek tiek daugiau, nei pusvalandžio.

Skani ir šilta, ir atvėsusi. Taip pat ir kitą dieną. Aš per naktį laikiau savo duonelę šaldytuve.

liezuvautoja

Duonelės receptą radau čia, pasižiūrėkit, gal bus aiškiau kaip viską supjaustyti. :)

Su meile, Gabrielė

comments powered by Disqus