Gabrielės Blogas
dalykėliai.lt

Šokoladinis sūrio plokštainis

2014-04-07

foto

Iškepiau sūrio pyragą savo gimtadieniui, tada palaukiau, kol atvės. Perkėliau į gražią lėkštę, norėjau dėti į šaldytuvą… ir viskas išsprūdo iš rankų. Lėkštė liko sveika, o pyragas išdribo į mažus gabalėlius. SUSINERVINAU. Atsisėdau ir iš to apmaudo, puoliau ragauti pyragą nuo žemės (šiaip jau mano grindys visai švarios). Nežinojau ar juoktis, ar verkti, bet džiaugiuosi, kad pyrago paragavau, nes kilo mintis, ką recepte pakeisti. Nupėdinau iki parduotuvės ir grįžau namo kepti. Vėl.

Antrą kartą viskas pavyko sklandžiai, nuo pat pradžios iki galo. Plokštainis saldus ir šokoladinis, su tobulu (bent jau man), plonu sausainių pagrindu. Tiems, kam patinka gaivūs kepiniai, tai šis nelabai patiktų, bet kas myli šokoladą - nusikąstų liežuvį.

foto

Sausainių pagrindui reikės:

  • 225g Oreo sausainių, arba panašių;
  • 100g kambario temperatūros sviesto.

Tamsiai šokoladinei masei:

  • 2 kiaušinių;
  • 175g philadelphia sūrio (naudojau nuriebintą);
  • 150g juodojo šokolado;
  • 1v.š. miltų.

Šviesiai šokoladinei masei:

  • 2 kiaušinių;
  • 175g philadelphia sūrio;
  • 150g baltojo šokolado;
  • 1v.š. miltų.

foto

Pirmiausiai sutrupiname sausainius, sudedame minkštą sviestą ir sumalame iki vientisos masės. Viską suverčiame į kepimo formą, išklotą sviestiniu popieriumi. Paviršių išlyginame, rankomis paslegiame ir pastatome į šaldytuvą.

foto

Abi rūšis šokolado ištirpiname atskiruose dubenėliuose, ant karštų garų.

Į kiekvieną šokoladinę masę sudedame po 175g philadelphia sūrio, po šaukštą miltų ir įmušame po du kiaušinių trynius. Išsukame iki vientisumo.

foto

Kiaušinių baltymus standžiai išplakame su žiupsneliu druskos, padaliname juos pusiau. Vieną pusę įmaišome į tamsią šokoladinę masę, kitą - į šviesią šokoladinę masę.

Ištraukiame atvėsusį pyrago pagrindą. Ant viršaus sluoksniuojame abu sūrio ir šokolado mišinius.

Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių, kepame apie 35-40 minučių. Plokštainį atvėsiname išjungtoje, pravertoje orkaitėje, vėliau pastatome į šaldytuvą. Prapjauname kitą dieną, arba po kelių valandų.

foto

Su meile, Gabrielė.

comments powered by Disqus