Gabrielės Blogas
dalykėliai.lt

Vyšnių pyragas su varške

2014-05-08

foto

Buvau pasirašius, kad tai varškės pyragas su vyšniomis, tačiau paragavusi supratau, kad anaiptol. Dominuoja čia vyšnios, o ne varškė, bet skonis puikus, mano draugai apsidžiaugs. Va dabar sėdžiu supjausčius jį gabalėliais (kaip matote nuotraukoje) ir laukiu svečių, žiūrėsim Eurovizijos pusfinalį.

Šmėstelėjo į galvą mintis, jog tai visai ne pyragas, o visas tortas… Vadinkit kaip norit, tačiau receptą patariu išsisaugot.

foto

Pyrago pagrindui reikės:

  • 180g oreo sausainių;
  • 65g kambario temperatūros sviesto.

Varškės sluoksniui:

  • 200g varškės;
  • 200g grietinėlės skirtos plakimui;
  • 50g cukraus;
  • 2a.š. natūralaus vanilės ekstrakto;
  • 18g želatinos miltukų.

Vyšnių sluoksniui:

  • stilainiuko (apie 500g) vyšnių įdaro pyragams;
  • 2 pakelių saldintos vyšnių skonio želė;
  • 600ml verdančio vandens.

24cm skersmens kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Sausainius sumalame su sviestu ir formoje suslegiame pyrago pagrindą. Pastatome į šaldytuvą.

Želatiną užpilame šaltu vandeniu, kad vos apsemtų. Garų vonelės principu ją ištirpiname iki vientisos masės ir paliekame pravėsti. Grietinėlę standžiai suplakame su cukrumi, įmaišome varškę ir vanilę. Elektriniu plakikliu įsukame ištirpusią ir pravėsusią želatiną. Gautą masę pilame ir išlyginame ant pyrago pagrindo. Pastatome į šaldytuvą.

Abiejų pakelių želė miltelius užpilame verdančiu vandeniu ir maišome, kol visa želatina ištirpsta. Paliekame atvėsti. Įmaišome vyšnių įdarą. Viską supilame ant sustingusio varškės sluoksnio ir statome į šaldytuvą, kad pyragas/tortas pilnai sustingtų.

Su meile, Gabrielė.

recepto idėja

comments powered by Disqus