Gabrielės Blogas
dalykėliai.lt

Paprastas varškės pyragas

2016-04-19

pyragas

Tokia istorija.

Šeštadienį, su drauge išgėrėm šiek tiek vyno. Ji man sako ‘Turiu kilogramą maskarponės, tuoj baigsis galiojimas, tu gal nori? Iškepsi kokį pyragą’. Tai man kilo genialus planas! Pažadėjau sekmadienį ką nors iškepti ir kitą dieną atsinešti į ofisą, pavaišinti darbuotojus ir draugus. Vakaro pabaigoje išsiaiškinom, kad tame kibirėlyje yra kilogramas trintos varškės. Jokių problemų. Ko nepagalvojau, tai kad sekmadienį man baisiai skaudės galvą ir aš visai nenorėsiu nieko kepti. Bet žodis ne žvirblis.

Nieko mandro nenorėjau gaminti, todėl suimprovizavau labai paprastą pyragą. Žinau, kad tokiu principu yra kepamas prancūziškas varškės pyragas. Su įdaru, kuris gaminamas iš varškės, cukraus ir kiaušinių. Tik nesu tikra, ar varškė ten dedama trinta. Šiaip ar taip, aš nuo savęs dar pridėjau kelis šaukštus krakmolo ir mamos gamybos džemo.

Pagaminti super paprasta, reik tik kelis ingredientus namuose turėti. Gavosi, man atrodo, skanus pyragas.

pyragas

Tešlai reikia:

  • 200g sviesto;
  • Puoduko (apie 200ml) cukraus;
  • Vanilės ekstrakto;
  • Kelių stiklinių (450-500ml) miltų.

Įdarui reikia:

  • 1kg pertrintos varškės;
  • 4 didelių kiaušinių;
  • Puoduko cukraus;
  • 2v.š. (kupinų) krakmolo;
  • Vanilės;
  • Tiršto, Mamos gamybos :)), džemo.

Nepamirštam kepimo formos iškloti sviestiniu popieriumi

Šaltą sviestą sutarkuojame ir pirštais triname su cukrumi, vanile ir miltais tol, kol gausime daug, vienodo dydžio, šlapių trupinukų.

Varškę gerai suplakame su kiaušiniais, cukrumi, krakmolu ir vanile.

Į nemažą kepimo formą (naudojau 26cm skersmens) suberiame pusę tešlos trupinių, juos tolygiai paskirstome dugne. Ant viršaus pilame pusę varškės masės, uždedame džemo, supilame pasilikusią varškę. Likusius tešlos trupinius užbarstome ant viršaus.

Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių ir pašauname pyragą. Kepame apie 1,5val. Ištraukę iš orkaitės, paliekame atvėsti kambario temperatūroje, o vėliau, bent kelias valandas, stingdome šaldytuve.

pyragas

Su meile, Gabrielė

comments powered by Disqus