Gabrielės Blogas
dalykėliai.lt

Šokoladiniai sausainiai su imbieru

2016-11-15

sausainiai

Negaliu nepasidalinti dar vienu skanėstu. Šie sausainiai visada traktuojami kaip Kalėdiniai, tačiau, man atrodo, puikiai tiktų skanauti bet kuriuo sezonu.

Turėtų patikti visiems, kas mėgsta drėgnus braunius. Sausainiai gaunasi klampoki, minkšti, tačiau puikiai išlaiko savo formą, kol jų neprakandame. Labai labai tinka užsigerti pienu.

Gaminimo eiga labai paprasta, tik tešla itin lipni, todėl sunku išmaišyti, ar išminkyti. Šiaip ar taip, ilgai neužtrunka.

Rekomenduoju išbandyti. Ne tik skanu, bet ir stalą papuošia. Jei nemėgstate imbiero, galite jį pakeisti cinamonu, arba nedėti jokių prieskonių.

sausainiai

Reikės:

  • 3/4 puodelio nesaldintos kakavos miltelių;
  • 1 ir 1/2 puodelio cukraus;
  • 1 ir 1/2 puodelio miltų;
  • 2 a.š. imbiero miltelių;
  • 2 a.š. kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos;
  • 1/2 puodelio rafinuoto saulėgrąžų, ar rapsų aliejaus;
  • 3 kiaušinių;
  • 1 ir 1/2 a.š. vanilės ekstrakto;
  • 1/2 puodelio cukraus pudros.

Sausus ingredientus sumaišome viename dubenyje, šlapius išplakame kitame. Į šlapią mišinį po truputį įmaišome sausą. Jei maišyti pasidarys per sunku, galite paminkyti rankomis, bet turėkite omenyje, kad tešla bus itin lipni, todėl lengvai pasidrėkinkite rankas (tik nesugalvokite papildomai įberti miltų).

Kai paruošiame tešlą, apdengiame ją rankšluostėliu ir pastatome į šaldytuvą bent 1 valandai. Galime palikti per naktį.

Iš atšalusios tešlos, drėgnomis rankomis, formuojame kamuoliukus (maždaug tiek tešlos tilptų į valgomą šaukštą su kaupu), juos pavoliojame cukraus pudroje ir dėliojame į kepimo skardą, ištiestą kepimo popieriumi. Tarp kamuoliukų darome maždaug 3 pirštų storio tarpą, nes kepdami sausainiai plėsis.

Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame 10-13 minučių. Iškepus, leidžiame sausainiams atvėsti skardoje, sutvirtėti, tik tada perkeliame į atskirą vazelę.

Su meile, Gabrielė

Receptą radau čia.

comments powered by Disqus