Gabrielės Blogas
dalykėliai.lt

Skanėstai šunims

2014-08-07

foto

Man mano šuo yra kaip šeimos narys, kaip vaikas, kaip geriausia ir ištikimiausia Draugė. Kartais net baisu pasidaro, kad per daug ją sužmoginu.

Kiekvieną kartą, kai kepu kokį nors pyragą, mano Draugė sukiojasi aplink orkaitę atsistojusi ant galinių kojyčių. Taip sunku tam, amžinai alkanam, žvilgsniui ką nors atsakyti. Pamaniau, kad užuot atidavusi paskutinius gabalėlius iš savo lėkštės, pasiruošiu puikių naminių šuniškų skanėstų ir laikysiu šalia, kai valgau, kad galėčiau palepinti šunį sveikesniu variantu.

Sausainiai gavosi išties… skanūs. Žinoma, kad paragavau. Jei įdėtumėt žiupsnelį druskos, galėtumėt ir patys valgyt. Drąsiai. Tarp kitko, iš nurodyto produktų kiekio gaunasi kokios penkios didelės skardos skanėstų, todėl neapsigaukit, jei auginat mažą šunelį, siūlau gaminti iš pusės kiekio, arba dalį tešlos užšaldyt, kaip tai padariau aš. Ir nepamirškit sausainėlius augintiniui riboti. Mano šuniukui, kad būtų sveikas, žvalus ir nenutukęs, per dieną reikia maždaug 350kcal, vadinas šeriant jį įprastu maistu, kaloringu skanėstu palepinti galiu tik vieną ar du kartus dienoje.

Manau, kad riešutų sviestą visai būtų galima pakeisti kepenų paštetu. Kitą kartą būtinai pamėginsiu. Keistas dalykas tas, kad originaliame recepte reikia tik dviejų puodelių miltų, o man, kad tešla būtų minkoma, prireikė net trijų puodelių ir dar palaikyti šaldytuve, todėl būkit budrūs ir miltų kiekį paderinkit pagal save. Jei tešla per daug lips prie rankų, įberkite dar kelis žiupsnelius, tik nesuverskit iškart viso puodelio.

foto

Reikės:

  • 1 puodelio žemės riešutų sviesto;
  • 180ml lieso pieno;
  • 1 didelio kiaušinio;
  • 2 puodelių (man prireikė 3) miltų;
  • 1v.š. kepimo miltelių;
  • 1/3 puodelio avižinių dribsnių;
  • Kelių riekelių rūkytos šoninės.

foto

Riešutų sviestą išplakame su kiaušiniu ir pienu. Įmaišome pusę miltų ir kepimo miltelius. Šoninę supjaustome kuo mažesniais plonesniais gabalėliais ir įmaišome į tešlą kartu su avižiniais dribsniais. Sudedame likusius miltus ir suminkome minkštą tešlą. Pastatome į šaldytuvą valandai.

Orkaitę įkaitiname iki 185 laipsnių. Kepimo skardą išklojame popieriumi. Atšalusią tešlą iškočiojame iki maždaug pusės centimetro storio lakšto. Formelėmis spaudžiame sausainius, arba nedideliais gabalėliais supjaustome peiliu. Dėliojame į kepimo skardą ir pašauname į įkaitintą orkaitę. Kepame apie 15 minučių.

foto

foto

Su meile, Gabrielė.

naudojausi receptu

comments powered by Disqus